Economic Social

Analiză: Cât costă pachetele de cont curent oferite de 25 de bănci din România şi cum se pot evita comisioanele la încasare

Studiul îşi propune identificarea băncilor care percep comisioane de încasare pe grila standard de comisioane, dar şi a celor care au pachete de cont curent cu zero costuri.

Potrivit Volt, dintre cele 25 de bănci analizate, şapte percep comisioane care variază între 2 lei şi 5 lei pentru fiecare încasare (Banca Transilvania, Credit Europe Bank, Blon Bank France, BRD SocGen, CEC Bank, Alpha Bank, Banca Românească).

Totuşi, în cazul a patru dintre aceste bănci (BRD SocGen, Alpha Bank, Banca Românească sau CEC Bank), comisionul la încasare dispare atunci când clientul optează pentru un pachet de cont curent.

Dacă totuşi clientul nu reuşeşte să îndeplinească condiţiile de venit recurent, băncile îl vor taxa cu un comision lunar de administrare al pachetului de cont curent, care poate varia de la 2 la 12 lei. Sunt bănci care nu au condiţii de venit recurent, oferind zero costuri, însă taxează clienţii cu 5 până la 25 de lei pe lună pentru respectivul pachet.

Aplicaţia Volt  permite utilizatorilor transferul instant şi necomisionat de bani între orice carduri, doar folosind numărul de telefon. Se recomandă consultarea băncii emitente a cardului pentru a vedea dacă aceasta percepe comisioane adiţionale la transferul în Volt.

Fintechul a fost lansat în 2017 de către Volt Finance, în parteneriat cu Visa, Mastercard şi Libra Internet Bank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *