Economic

Amazon a avut vânzări de 44 mld. euro în Europa, dar nu a plătit ZERO impozit pe profit

Conform unui document citat de publicaţia britanică, divizia din Luxemburg a Amazon, care supraveghează operaţiunile din ţările europene, a înregistrat anul trecut pierderi de 1,2 miliarde de euro şi nu a plătit astfel nicio taxă.

Pe lângă faptul că firma lui Jeff Bezos nu a plătit niciun impozit pe profit, societatea a primit o deducere de 56 de milioane de euro pe care o poate folosi pentru a scădea taxele atunci când va raporta profituri.

În plus, compania a acumulat până acum deduceri de 2,7 miliarde de euro, urmând să le folosească pe viitor pentru a-şi scădea din nou nivelul de impozite.

În 2017, Comisia Europeană a dezvăluit că Luxemburgul i-a oferit firmei cel puţin 250 de milioane de dolari în avantaje fiscale, catalogate drept ajutoare ilegale de stat. Luxemburg încearcă acum să întoarcă decizia Comisiei, aflându-se în plin proces cu autorităţile de la Bruxelles.

„Dacă UE ar dispune de un simulacru de decenţă, ar trebui să trimită o troică la Luxemburg şi băncile ar trebui să fie închise. Dar, bineînţeles, fac acest lucru doar oamenilor din ţările pe care le sărăcesc în numele lorzilor tehnofeudali, care îşi ascund averile în Luxemburg”, spune economistul Yanis Varoufakis, potrivit Euronews.

Amazon nu este singura companie majoră care a fost acuzată că a evitat să plătească impozite, de vreme ce Facebook, Netflix, Google, Apple şi Microsoft au fost învinuite de ocolirea unor taxe globale de 100 de miliarde de dolari în ultimii zece ani, conform unui raport al Fair Tax Foundation.

„Am investit în Europa peste 78 de miliarde de dolari din 2010, iar o bună parte din investiţie a mers în infrastructura care creează mii de joburi no, generează venituri fiscale semnificative şi susţine micile firme europene”, au declarat reprezentanţii Amazon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *