Cultura-Media

La o zi după dispariția Tamarei Buciuceanu, teatrul românesc e lovit de o nouă tragedie

Lumea teatrului românesc suferă o nouă pierdere, după Tamara Buciuceanu Botez. Actorul și criticul Alexandru Lazăr a încetat din viață la vârsta de 86 de ani.

UNITER deplânge într-un comunicat dispariția acestuia: “Personalitate marcantă a teatrului românesc, actor și profesor iubit de studenții lui, Alexandru Lazăr a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” la clasa profesorului Moni Ghelerter, asistentă Soroana Coroamă, pe care l-a absolvit în 1961.

După terminarea facultății și-a început cariera actoricească la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț unde a jucat în peste 50 de spectacole și unde a ajutat la dezvoltarea „fenomenului Piatra Neamț”.

Din 1975 a pornit în lungul și frumosul drum al meseriei de profesor în cadrul aceleiași facultăți pe care a absolvit-o, unde a format generații întregi de artiști.

Pentru cei ce vor să-i aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit va fi depus la capela cimitirului Sfânta Vineri, joi 17 octombrie, începând cu ora 12.00.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, ora 12.30, la Cimitirul Sfânta Vineri.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *