Cultura-Media

Colecţia “Jurnalul cărţilor esenţiale”, de mâine, exclusiv cu Jurnalul!

În colaborare cu Editura Hoffman, Jurnalul va aduce până la finalul anului 42 de volume ale celor mai cunoscuţi autori români, grupate sub titulatura “Jurnalul cărţilor esenţiale”.

Va fi o împletitură între clasicii care nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă şi cei mai valoroşi scriitori contemporani.

“Trăim într-o lume cu o mie de posibilităţi sau niciuna. O lume în care am ajuns să uităm cine suntem.

Trebuie să începem să redescoperim ce-i al nostru: valorile, tradiţia, cărţile cu care am crescut, care trebuie sa fie în fiecare casă, pe care trebuie să le dăm mai departe. Nu uita niciodată asta”.

Sub acest slogan lansa Jurnalul Naţional, pe 18 martie 2009, “Biblioteca pentru toţi: O colecţie de literatură românească”.

Jurnalul cărţilor esenţiale, colecţie exclusivă lansată de Jurnalul

La mai bine de 10 ani de la acel eveniment, Jurnalul a pregătit o nouă colecţie valoroasă şi desăvârșită, care va cuprinde numele ca Dinu Săraru, Slavici, Rebreanu, Eminescu, Duiliu Zamfirescu, Eugen Lovinescu, Fănuş Neagu, George Călinescu, Damian Stănoiu, Radu Rosetti, Coşbuc, Cella Serghi şi mulţi, mulţi alţii.

Începem pe 4 martie, cu Viaţa şi opera lui Petre Ţuţea, de Radu Sorescu. Vei afla lucruri noi despre biografia şi despre ideile eseistului. Pornit ca om de stânga, o virează spre extrema dreaptă.

La bătrâneţe, după dura experienţă carcerală, se arată total sceptic în privinţa politicii. Moare ca un mistic convins, ţinând cursuri de morală şi de filosofie de existenţă tinerilor care vor să-l asculte.

Din luna martie, caută la chioşcuri primele titluri ale colecţiei “Jurnalul cărţilor esenţiale”:

– Petre Ţuţea. Viaţa şi opera, de Radu Sorescu (miercuri,  4 martie),

– Jocul cu moartea, de Zaharia Stancu (miercuri, 11 martie),

– Oraşul cu salcâmi, de Mihail Sebastian (miercuri, 18 martie),

– Închisorile mele, de Ioan Slavici (miercuri, 25 martie).

Preţul unui volum este de 19,9 lei cu ziar inclus. Colecţia “Jurnalul cărţilor esenţiale” va fi distribuită prin difuzorii presă şi abonaţilor la Jurnalul cu carte.

Şi nu uita! Dacă e miercuri, e vremea pentru o nouă carte esenţială!

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *