Tehnologie

OnePlus se alătură Wireless Power Consortium. Ar putea integra încărcare wireless pe următoarele smartphone-uri (Telefoane mobile)

Dispozitivele OnePlus promit întotdeauna specificaţii hardware la fel de bune sau chiar peste cele ale concurenţei, design atrăgător şi un software curat şi rapid. Totuşi, dispozitivele de top ale companiei sunt în urmă faţă de alte dispozitive premium la câteva capitole: rezistenţa la apă la standard IPXX şi încărcarea wireless, elemente care lipsesc complet. Se pare însă că generaţia OnePlus 8 va fi cea care va aduce în sfârşit paritate între funcţiile şi certificările dispozitivelor companiei chineze şi ale celorlalte modele din piaţă.

Conform site-ului Wireless Power Consortium, organizaţia care controlează evoluţia standardelor de încărcare wireless, OnePlus face acum parte din membrii înscrişi. În general, o companie se înscrie în WPC atunci când plănuieşte să lanseze un dispozitiv mobil care beneficiază de tehnologia pe care acest consorţiu o controlează. Fiind vorba despre asociaţia companiilor care folosesc încărcare wireless, este uşor de dedus faptul că cel puţin un model OnePlus 8 va beneficia de componentele necesare încărcării wireless.

Desigur, aceasta este doar o presupunere. Întrucât planurile pentru design-ul lui OnePlus 8 au scăpat pe internet încă de dinainte de anunţul şi lansarea seriei OnePlus 7T, este posibil ca acum să fie prea târziu pentru modificări hardware importante. În această situaţie, abia modelele OnePlus 8T din toamnă ar putea beneficia de încărcare wireless.

De altfel, nu este tocmai clar dacă cei de la OnePlus vor fi dispuşi să facă încărcarea wireless standard. Ceilalţi jucători din piaţă oferă această capabilitate doar pe modelele de top. Ba Huawei vine cu astfel de capabilităţi numai pe cel mai înalt model. P30 şi Mate 30, de exemplu, în variantele non-Pro fiind lipsite de încărcare wireless Qi.

Cert este că OnePlus a înţeles mesajul pe care fanii l-au transmis, aceştia dorind mai multe opţiuni de încărcare. În trecut, Pete Lau, CEO-ul companiei, a declarat că încărcarea wireless este prea lentă momentan pentru a justifica costurile în plus de producţie. Este posibil ca acum că telefoanele OnePlus adoptă această tehnologie, compania să fi găsit o metodă care să asigure viteză de încărcare mai mare. Alte companii deja se laudă cu încărcare wireless la 27W, de exemplu, iar telefoanele OnePlus sunt încărcate la 30W prin cablu folosind tehnologia proprietară Warp Charge. Posibil ca odată cu anunţul oficial, compania să lanseze şi un adaptor de încărcare Wireless compatibil cu „Warp Charge”.

Sursa go4it.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *