Tehnologie

Cât de rezistent este Mate 30 Pro, primul flagship Huawei fără Google (Telefoane mobile)

Prezentat în luna noiembrie a anului trecut, Mate 30 Pro este în continuare absent de pe rafturile magazinelor, lipsa componentei Google Mobile Services în versiunea de firmware livrată de Huawei descurajând potenţialii cumpărători.

Surprinzător de asemănător la partea din spate cu rivalul One Plus 7, Mate 30 Pro vine cu un decupaj de mari diemensiuni aplicat pe capacul din spate, făcând loc sistemului quad-camera cu doi senzori de 40MP (lentile ultra-wide şi lentile wide cu stabilizare optică), camera de 8MP cu zoom optic 3X şi senzorul 3D TOF.

La partea din faţă, carcasa lui Mate 30 Pro este dominată de ecranul întins peste ambele laturi ale carcasei, o soluţie tehnică oarecum problematică din punct de vedere al durabilităţii, telefonul rămânând vulnerabil la lovituri primite pe lateral şi greu de rigidizat la interior.

Ecranul protejat cu sticlă Gorilla Glass 6 oferă protecţie rezonabilă împotriva zgârieturilor, urme ceva mai vizibile apărând abia după nivelul de duritate 6 pe scara MOHS. Asta înseamnă că obiecte mai puţin ascuţite, precum cheile din buzunar sau capsele de la îmbrăcăminte nu ar trebui să lase urme adânci pe cran. Totuşi, contactul cu particule de nisip ajunse în buzunar după vizita la plajă, sau rămase pe suprafaţa mesei de la terasă ar putea lăsa multe zgârieturi inestetice.

[embedded content]

Suprafaţa ecranului OLED rezistă surprinzător de bine la temperaturi înalte, contactul direct cu flacăra unei brichete nelăsând urme permanente.

Rama metalică vizibilă pe conturul carcasei oferă protecţie rezonabilă la uzura cauzată de manevrarea normală, suprafeţele vopsite cedând însă la contactul cu alte obiecte abrazive.

Ajungând la testul de îndoire, Mate 30 Pro impresionează cu rigiditatea excelentă a carcasei, posibil întărită de forma ecranului curbat pe ambele laturi şi scutul din sticlă curbat în direcţia opusă, aplicat la partea din spate. La fel de credibilă pare şi ipoteza unui şasiu, metalic foarte bine rigidizat, telefonul având până la urmă o greutate nu tocmai neglijabilă de 198 grame. Trecut şi el prin testul de îndoire, One Plus 7 nu s-a arătat foarte rezistent, capacul din sticlă aplicat pe spatele carcasei cedând în zona decupajului circular aplicat pentru camera foto.

Din păcate, testele făcute nu au inclus şi căderi de la înălţime, carcasa aproape integral din sticlă a lui Huawei Mate 30 Pro părând destul de vulnerabilă la astfel de accidente.

Sursa go4it.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *