Stiri Ultima Ora!

VIDEO – Lovituri între miniștri: Virgil Popescu (PNL) îi reproșează lui Claudiu Năsui (USR) ‘o greșeală care a inflamat spiritele’ în scandalul granturilor IMM

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat joi la Antena 3 că Ministerul Economiei condus de Claudiu Năsui (USR) a făcut o greșeală care a inflamat spiritele în cazul granturilor acordate IMM-urilor, o schemă de sprijin lansată pentru firmele care au nevoie de investiții pe durata pandemiei. Afirmația vine în contextul în care ministrul Economiei a depus joi plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie în cazul granturilor acordate IMM-urilor (Măsura 3), un program în valoare de 550 de milioane de euro.

  • „Nu pot sa spun (daca e frauda), pentru ca nu stiu. Dar pot sa va spun ce greseala s-a facut care a inflamat spiritele. Procedura de evaluare inseamna ca te uiti in acele dosare si vezi. Nu ce scoate calculatorul cu punctaj este procedura de evaluare, Ministerul Economiei a afisat un punctaj descrescator generat de calculator, or acela nu trebuia afisat dupa parerea mea, pentru ca nu este cel definitiv”, a declarat Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei.

Claudiu Năsui a scris pe Facebook că 68% din firmele câștigătoare la nivel național sunt înscrise în ultimele două zile înainte de expirarea termenului, iar peste 50% sunt achiziții imobiliare. „Am multe de spus despre această măsură, dar este în desfășurare o anchetă. Vă promit însă că toți cei care au divulgat date-cheie (în speță procentul de cofinanțare de la limita eligibilității) au comis fapte penale și vor suporta consecințele‟, a scris Năsui în data de 11 februarie pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Ce e INTERZIS să consumi dacă iei paracetamol: Efectele sunt DEVASTATOARE .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *