Stiri Ultima Ora!

VIDEO – Lovitura de stat din Myanmar. Poliția a tras în mulțime, numărul victimelor este de ordinul zecilor

Doi manifestanţi au murit şi aproximativ 30 au fost răniţi, sâmbătă, la Mandalay, după ce forţele de ordine au tras cu gloanţe în timpul unui protest faţă de juntă. Acestea sunt cele mai severe violenţe de după lovitura de stat din 1 februarie, relatează AFP.

Citește și: Victor Ponta, despre dosarul Ioanei Băsescu: ‘Suntem penibili, sincer. Să o condamni pe fata lui Băsescu în 2021 pentru campania lui taică-său din 2009?’

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi sâmbătă după-amiază la un şantier naval din Mandalay, pentru a acţiona împotriva manifestanţilor. Protestatarii au încercat să îi împiedice pe poliţişti să aresteze oameni, unii aruncând cu diverse obiecte, iar forţele de ordine au ripostat cu gloanţe.

Au murit doi oameni, unul dintre ei fiind un minor care a fost împuşcat în cap. Treizeci de persoane au fost rănite.

Această excaladare a violenţelor vine la o zi după moartea unei tinere în vârstă de 20 de ani, Mya Thwate Thwate Khaing, care a fost rănită prin împuşcare în 9 februarie.

Junta aflată la putere de la lovitura de stat nu încetează să pună presiuni asupra mişcării prodemocraţie. În ciuda acestui lucru, mii de contestatari au ieşit din nou în stradă, sâmbătă, la Rangoon. Ei cer revenirea guvernului civil, eliberarea deţinuţilor şi abolirea Constituţiei, care îi favorizează pe militari.

[embedded content]

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *