Stiri Ultima Ora!

Un consilier USR PLUS acuză că se pregăteşte un dezmăţ pe bani publici: Directorii vor câştiga peste 20.000 de lei

Consilierul local USR PLUS Iaşi Răzvan Timofciuc susţine că, potrivit bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru societăţile primăriei, directorii acestor instituţii ar urma să câştige salarii „sfidătoare”, de peste 20.000 de lei, el precizând că va cere în consiliu înjumătăţirea acestor venituri.

Răzvan Timofciuc afirmă, într-un comunicat de presă, că bugetele de venituri şi cheltuieli propuse pentru societăţile Primăriei includ salarii uriaşe pentru directorii acestor instituţii şi că se pregăteşte un dezmăţ pe bani publici.

El a precizat că va cere înjumătăţirea acestor venituri în şedinţa de consiliu local de săptămâna viitoare în care vor fi aprobate bugetele pentru societăţile subordonate Primăriei ieşene.

„Este o sfidare la adresa ieşenilor. Se pregăteşte un dezmăţ pe bani publici. În timp ce mii de ieşeni au veniturile scăzute sau au rămas şomeri din cauza pandemiei, la societăţile subordonate Primăriei s-au majorat indemnizaţiile şi aşa nesimţite ale directorilor şi membrilor din Consiliile de Administraţie. La societatea care administrează pieţele din Iaşi, fondul de salarii pentru director şi membrii CA este de 650.000 lei, pe când investiţiile au un buget de 140.000 lei. Iar pieţele din oraş arată jalnic, nu s-au mai făcut modernizări de peste zece ani. Indemnizaţia fixă a directorului urmează să crească cu aproape 25 la sută, iar indemnizaţia membrilor CA cu 166 la sută. Astfel, directorul ajunge la un venit net lunar de 20.475 lei, iar un membru CA va încasa 4.290 lei pentru prezenţa la o şedinţă pe lună”, afirmă Răzvan Timofciuc.

Acesta adaugă că la societatea Termo-Service, bonusul anual pentru director creşte de la 104.000 lei 208.000 lei. Aceeaşi situaţie este valabilă şi la societăţile Ecopiaţa şi Salubris, unde, potrivit lui Timofciuc, veniturile şefilor vor depăşi 20.000 de lei pe lună.

„Sunt exemple care stau mărturie că termenii nesimţire şi sfidare nu sunt prea tari pentru ce se întâmplă. Voi solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi a celor din Consiliile de Administraţie. Chiar şi aşa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 lei net pe lună, iar indemnizaţiile celor din CA de 2.000 lei net. Dacă propunerea mea va fi aprobată, se va face o economie generală de peste un milion de euro”, a mai spus consilierul local USR PLUS.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *