Stiri Ultima Ora!

ULTIMA ORĂ: Medicul erou de la Piatra Neamţ ar urma să fie transferat în Belgia

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț, doctorul Denciu, a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică. Medicul va fi trimis cu o aeronavă la Bucureşti în această seară.

Potrivit televiziunilor de ştiri, medicul va fi trimis duminică în Belgia, la un spital militar, în baza unui acord între autorităţile din cele două ţări. Decizia finală privind transferul va fi luată duminică dimineaţă.

Transferul medicului la un spital din afara ţării a fost cerut anterior atât de un sindicat al medicilor, cât şi de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Medicul care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți va fi dus cu o autospecială la Iași și apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă mai mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *