Stiri Ultima Ora!

Teste pentru COVID-19 pentru călătorii proveniți din țări cu risc înalt de contaminare, de săptămâna viitoare pe aeroporturile din Berlin

Călătorii care sosesc în aeroporturile din Berlin provenind din ţări cu risc înalt de contaminare cu SARS-CoV-2 vor fi testaţi pentru coronavirus începând de săptămâna viitoare, a declarat joi primarul Berlinului, Michael Mueller, citat de dpa.

“Am avut discuţii în ultima săptămână cu companiile aeriene şi am stabilit când şi unde putem implementa puncte de testare pentru călătorii care vin în aeroporturile Tegel şi Schoenefeld din ţări cu risc ridicat de contaminare”, a spus el, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

“Obiectivul nostru este să punem în funcţiune puncte de testare pentru COVID-19 la începutul săptămânii viitoare”, a adăugat Mueller.

Miniştrii landurilor din Germania, împreună cu ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, au convenit în principiu – în timpul unei conferinţe telefonice de miercuri – aplicarea unor teste obligatorii pentru călătorii care vin din ţările cu risc ridicat de contaminare.

O decizie oficială nu a fost încă luată şi se aşteaptă ca aceasta să fie adoptată vineri, în cadrul unor noi discuţii între miniştrii sănătăţii.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

Până în prezent, călătorii venind din ţări cu risc înalt trebuiau să intre în carantină timp de 14 zile, deşi măsura a fost dificil de aplicat. În prezent, cele mai multe ţări străine sunt considerate cu risc ridicat de către Institutul Robert Koch, agenţia de control al bolilor din ţară.

Persoanele care intră în Germania venind din ţări cu risc scăzut de contaminare cu SARS-CoV-2, cum ar fi Franţa, Grecia, Spania şi cea mai mare parte a ţărilor din UE, nu trebuie să se supună testelor, conform noii reguli.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *