Stiri Ultima Ora!

Talent descoperit de Fundația Dan Voiculescu, prețuit de italieni

Talent descoperit de Fundația Dan Voiculescu, prețuit de italieni

Maria Rogojan, o tânără de 18 ani din București, a primit o bursă integrală la Asociația Italiană de Dans din Roma, singura asociație națională destinată dansatorilor și tuturor operatorilor din sectorul dansului. Calitatea de membru înseamnă aderarea la un circuit național care își protejează, sprijină și asistă membrii în multe feluri.

Toate balerinele celebre au o poveste fascinantă, care a inspirat, ani de-a rândul, și alte tinere talente să își urmeze visul de a fi pe scenă. De la ele au învățat că baletul este frumusețe, grație și muncă la superlativ.

Maria Rogojan se numără printre cele mai talentate balerine de la noi din țară, o tânără model, pasionată și iubitoare de balet, un suflet frumos care a reușit să impresioneze lumea cu talentul ei. Italienii au fost încântați de mișcările ei, de forța cu care transforma dansul în dăruire și magie. Au recompensat-o cu o bursă, la una dintre cele mai importante universități de dans contemporan din Italia.

În spatele strălucirii de pe scenă, fiecare balerină are o poveste care poate fi oricând transformată într-o carte de succes. Talentul Mariei a fost descoperit, în urma cu 14 ani, atunci pășea pentru prima data la Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Aici a făcut și cursuri de teatru, desen, engleză, regie film și scenaristică.

Au urmat ani de muncă și dăruire, nopți nedormite, concursuri, sacrificii, dar și multe satisfacții. A dansat cu dragoste și din dragoste pentru balet. A câștigat sute de premii și medalii.

A strălucit pe scena, a impresionat publicul, dansul ei a creat o punte între spectatori și artistul de pe scenă. Și-a dorit sa ajungă cât mai sus, să fie pe marile scene ale dansului. Anul acesta a primit provocarea vieții ei, să participe, timp de un an, la cursurile celei mai importante școli de dans contemporan din capitala Italiei.

Un vis pentru care a meritat să lupte, să își dezvolte talentul și să devină cea mai bună versiune a ei. De peste 30 de ani Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se implică în sprijinirea și susținerea tinerilor talentați. Maria este unul dintre copiii de aur al Fundației Dan Voiculescu.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *