Stiri Ultima Ora!

Situația este gravă: BMW pune lacătul pe trei fabrici

BMW AG a anunţat joi că închide trei dintre fabricile sale din oraşul chinez Shenyang, unde grupul german are aproximativ 18.000 de angajaţi şi produce o jumătate de milion de vehicule pe an, din cauza epidemiei cu noul coronavirus din statul asiatic, transmite DPA.

Vacanţa de o săptămână cu prilejul Anului Nou chinezesc a fost extinsă cu încă o săptămână, până în 9 februarie. Doar angajaţii de la birouri din Shenyang vor reîncepe luni activitatea, dar vor lucra de acasă, a precizat un purtător de cuvânt al producătorului auto german.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

Acesta nu a dorit să spună ce s-ar putea întâmpla după date de 9 februarie, informează agerpres.ro.

Renault şi Ford au anunţat că vor relua pe 10 februarie producţia în China, cea mai mare piaţă auto globală.

Citește și: Cutremur in Parlament! PSD si UDMR au pornit atacul

Un purtător de cuvânt al producătorului auto francez a informat că va fi reluată producţia la fabrica deţinută cu Dongfeng Group în Wuhan, provincia Hubei, unde se află epicentrul epidemiei.

Un purtător de cuvânt al Ford a informat că firma americană intenţionează să reia producţia pe 10 februarie la facilităţile sale de producţie din Chongqing şi Hangzhou, deţinute împreună cu partenerul Chongqing Changan Automobile.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe? .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *