Stiri Ultima Ora!

Simbolul internauților americani antivaccin: Tricouri cu Steaua lui David de pe Amazon

Un simbol preluat de cei care sunt antivaccin acum… pe Amazon. Mai mulți internauți americani au observat pe site-ul de comerț online o pagină care oferă tricouri cu o stea galbenă, inscripționate „Nevaccinat”, care imită simbolul obligatoriu pentru evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite BFM TV.

Tricoul, în mai multe dimensiuni și culori, este oferit direct de Amazon: îl poți obține cu prioritate prin opțiunea Prime.

Tricoul este descris ca fiind „ideal pentru cei anti-vaccin, activiști pentru libertatea medicală și iubitori de libertate”. Steaua galbenă este un simbol revendicat de mulți militanți anti-vaccin, care consideră că vaccinul este periculoas și pun sub semnul întrebării utilitatea serului în gestionarea pandemiei Covid-19.

” Să vă fie rușine „

În Statele Unite, Marjorie Taylor Greene, membră a Congresul SUA care îl susține pe Donald Trump, a comparat pașaportul Covid cu steaua galbenă. „Angajații vaccinați primesc un logo de vaccinare, așa cum naziștii i-au obligat pe evrei să poarte o stea galbenă”, a scris pe Twitter Marjorie Taylor Greene, citând un articol în care se vorbea despre un supermarket în care logo-urile vor desemna angajații vaccinați împotriva Covid-19, pentru care masca nu mai este obligatorie. Cuvinte care au fost puternic condamnate de liderii partidului republican din Cameră și Senat.

Mulți utilizatori de Internet au solicitat companiei Amazon să retragă produsul. „Puteți să eliminați articolul vestimentar în următoarele 24 de ore sau mă puteți pierde ca client pentru eternitate. Rușine”, a comentat producătorul american de jocuri video Seamus Buckley pe Twitter. Începând de duminică după-amiază, articolul nu mai era disponibil pe site-ul Amazon din SUA.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *