Stiri Ultima Ora!

Și la Mondialul din 2022 se vor face tot 5 schimbări

Regula care permite unei echipe să efectueze cinci schimbări pe meci va fi folosită până la finalul anului viitor, putând fi aplicată şi la CM 2022 din Qatar, a anunţat vineri IFAB (International Football Association Board), garantul regulilor jocului de fotbal, scrie AFP.

În vara anului trecut, FIFA anunţa că regula va putea fi folosită până în vara acestui an, scrie agerpres.ro.
FIFA menţiona atunci că această regulă va ajuta echipele să facă faţă calendarului încărcat din pricina crizei coronavirusului.

Decizia din iulie 2020 a fost luată de IFAB pe baza unei “analize aprofundate”, după “consultaţii cu părţile implicate şi un studiu referitor la impactul Covid-19 asupra calendarului competiţional”, însă la acea vreme se stipula că va fi în vigoare până la finele lui august 2021.

De asemenea, se preciza că astfel vor fi feriţi şi jucătorii de accidentări grave.

“În numeroase competiţii, sezonul 2020/21 va necesita adoptarea unui calendar, marcat de un început tardiv şi de imposibilitatea de a încheia după datele obişnuite datorită disputării unor mari competiţii internaţionale. Decizia de a aplica sau nu acest amendament temporar revine exclusiv fiecărui organizator al competiţiilor”, indica atunci FIFA.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *