Stiri Ultima Ora!

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase Suceava, mesaj emoționant după vaccinare: ‘Aștept să-mi strâng bunica în braţe fără a purta mască pe faţă’

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, medicul Monica Terteliu, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Suceava, a declarat că vaccinul reprezintă o “speranţă că lucrurile vor reveni la normal”.

“Sunt prima din judeţul Suceava vaccinată. Pentru mine este o onoare, o speranţă că lucrurile vor reveni la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri, pentru că de zece luni de zile tratăm pacienţi, unii pacienţi cu succes, pe alţii i-am pierdut şi în această perioadă tot timpul am sperat că va apărea vaccinul (…). Aştept momentul când vom putea interna în spital şi pacienţii cronici de Boli Infecţioase, aştept momentul în care vor putea veni şi pacienţii pediatrici cu altă patologie decât COVID-19 la Boli Infecţioase. Aştept, nu în ultimul rând, să-mi strâng bunica în braţe fără a purta mască pe faţă. Aştept să ajung acasă mult mai devreme decât am făcut-o până acum. Aştept ca totul să se termine cu bine, pentru că da, acest vaccin este un prim pas de speranţă”, a declarat Monica Terteliu, informează Agerpres.

Citește și: Streinu Cercel a EXPLICAT cum acționează vaccinul: ‘Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze. Vor să se vaccineze? Bine! Nu vor? Bine!’

Medicul a susţinut că, deşi a fost de două ori bolnavă de COVID-19, nu a dezvoltat anticorpi.

“Având în vedere că nici după al doilea episod de boală nu am dezvoltat anticorpi, vaccinul pentru mine este o piatră de temelie că va fi mai bine”, a subliniat medicul.

Citește și: Noua tulpină Covid, prezentă deja în România? Valeriu Gheorghiță nu exclude posibilitatea: ‘Nu știm, dar orice este posibil’ – VIDEO

Monica Terteliu a declarat că s-a documentat privind vaccinul împotriva COVID-19, a citit prospectul vaccinului şi studiile publicate, astfel că “decizia de a se vaccina a fost simplă”.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au ajuns 250 de doze de vaccin împotriva COVID-19, care vor fi utilizate pentru vaccinarea personalul medico-sanitar aflat în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *