Stiri Ultima Ora!

Secretarul Consiliului de securitate rus: Moscova este gata să folosească forța, ca mijloc de constrângere

Rusia nu exclude un răspuns militar pentru amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale, a declarat secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, într-un interviu acordat ziarului Rossiiskaia gazeta.

El a subliniat că noua versiune a Strategiei de securitate națională proclamă dorința de a spori încrederea și stabilitatea în relațiile internaționale.

”În același timp, notează legitimitatea adoptării unor măsuri simetrice și asimetrice, pentru a contracara și preveni acțiunile neprietenoase care reprezintă o amenințare pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Federației Ruse”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate.

Răspunzând la o întrebare de clarificare dacă, aici, este vorba despre acțiuni militare, Patrușev a subliniat că, în primul rând, se au în vedere sancțiuni economice, dar, în caz de necesitate, Moscova este gata să folosească ”forța, ca mijloc de constrângere”.

Patrușev a mai stăruit asupra faptului că economia rusă trebuie să fie rezistentă la presiunea sancțiunilor. Iată de ce strategia stabilește sarcinile ”pentru a crește competitivitatea și rezistența la efectele amenințărilor externe și interne”.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *