Stiri Ultima Ora!

SCENE ȘOCANTE Un bărbat și o femeie, dezbrăcați, au fost găsiți cu gâtul tăiat într-o casă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor încearcă să facă lumină în cazul unei crime sângeroase comise în satul Vaida, comuna Roşiori. O femeie în vârstă de 60 ani şi un bărbat de 73 ani au fost găsiţi morţi în locuinţa femeii, ambii cu gătul tăiat şi urme de înţepături pe corp, anchetatorii având două piste: un omor urmat de sinucidere sau o dublă crimă, anunță ebihoreanul.ro.

Potrivit unei informări transmise, miercuri, de procurori, cele două victime au fost găsite în cursul zilei de 18 decembrie 2020, iar ancheta se desfăşoară, încă, “in rem” adică fără să fie stabilit un suspect în cauză.

“Trebuie lămurite anumite aspecte, se fac audieri, se mai caută probe”, au declarat, pentru BIHOREANUL, surse din anchetă, explicând că există două piste luate în calcul: că bărbatul şi-a ucis gazda, apoi şi-a luat viaţa, respectiv că cei doi au fost omorâţi de o a treia persoană.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

Localnicii din Vaida sunt încă şocaţi de cele întâmplate. Femeia, Ildiko, se despărţise de fostul ei partener, care locuieşte la Oradea, iar cei doi copii sunt la casele lor. “Veneau în fiecare duminică, să o viziteze, în rest nu venea nimeni la ea, doar Laszlo, cel cu care a fost găsită”, povesteşte unul din săteni.

Bărbatul locuia, şi el, singur, dar în localitatea vecină Roşiori. Îl cunoşteau toţi că era mai mereu prin sat călare pe bicicletă şi îi mai ajuta pe localnici prin gospodăriile lor. Soţia îl părăsise de ceva vreme, din pricina problemelor pe care el le avea cu băutura, şi s-a mutat în Ungaria. Venea să-l vadă doar de sărbători. După despărţirea de ea, Laszlo s-a împrietenit cu Ildiko, la care venea aproape zilnic. “Erau de mult împreună, se mai şi certau, că amândurora le plăcea băutura”, spune o sursă.

Bătrânul a fost văzut ultima oară pe 15 decembrie. Luase o sticlă de pălincă de la un consătean şi a băut întâi cu un vecin, apoi a urcat pe bicicletă şi a pornit spre Vaida, oprind la casa prietenei lui. “Şi-a lăsat bicicleta în faţa porţii, şi după 3 zile era tot acolo”, a explicat săteanul.

Acolo a găsit bicicleta şi soţia lui Laszlo, care, îngrijorată că bărbatul nu s-a întors după 3 zile acasă, a sunat la Postul de Poliţie, iar apoi a pornit să-l caute, oprind şi la casa lui Ildiko. Femeia a intrat în curte, iar de acolo în locuinţă, găsindu-i, zice omul, pe jos, într-o cameră din casa părintească a femeii, unde aceasta intra foarte rar, căci prefera să stea în bucătăria de vară, unde şi-a pus un pat şi a montat şi sobă, fiind singura încăpere pe care o încălzea în timpul iernii.

“Erau dezbrăcaţi, în pielea goală, cu gâtul tăiat şi multe înţepături. Aşa i-a găsit, după care a sunat la Poliţie”, mai spune săteanul.

Crima e tema principală de discuţie în toate colţurile comunei, căci oamenii nu prea cred în ipoteza crimei urmate de sinucidere. “Vorbim de un bătrân de 73 ani. Poate că a tăiat gâtul femeii, că era micuţă şi slabă că o sufla vântul. Dar să se sinucidă în acelaşi mod, la vârsta lui, nu prea crede lumea”, spune un alt localnic din Vaida.

Citește și: Gabriela Firea s-a dezlănțuit: ‘Comisia Europeană arată că Guvernul Orban-Cîțu a dus România în groapa austerității! În guvernarea PSD, de fiecare dată, realitatea economică arăta mai bine’

Mai degrabă, zice el, cei doi au fost ucişi de o altă persoană, care şi în prezent ar fi în libertate. Mobilul crimei, însă, nu-l poate înţelege nimeni. Ambii bătrâni erau singuri şi săraci lipiţi. “Trebuie să fii bolnav psihic să faci aşa ceva. Şi dacă a făcut-o cu doi oameni, o va mai face”, e convins săteanul, explicând că de când cu sinistra crimă, oamenii din Roşiori nu-şi mai lasă deschise porţile nici peste zi, iar copiii sunt atent supravegheaţi.

Între timp, ancheta în caz e în plină de desfăşurare. Joi, echipa de investigatori coordonaţi de fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, acum procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost din nou în comuna Roşiori, pentru audieri, oprind inclusiv la Primăria comunei. “În paralel, se aşteaptă rezultatele testelor ADN dispuse pe probele ridicate de la locul crimei. Vom vedea după aceea care dintre piste se conturează”, spun surse din anchetă.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *