Stiri Ultima Ora!

România se reîmpădurește: Guvernul dă un miliard de euro pentru împăduriri

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că va propune includerea campaniei de împăduriri în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru realizarea de fonduri forestiere ar putea fi alocată suma de un miliard de euro, însă este necesară schimbarea legislației.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susține că va propune Comisiei Europene includerea împăduririlor, în special crearea de perdele forestiere, în Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel alocarea bugetară pentru acest domeniu ar putea crește până la un miliard de euro. Pentru a obține bani din PNRR pentru împăduriri este nevoie de reforme.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

„Vom aloca acești bani după ce vom face mai întâi o reformă a legislației în domeniu, pentru că acesta este obiectivul PNRR, să genereze în primul rând reforme. În acest moment, legislația din România este atât de încâlcită încât eforturile de până acum s-au blocat de cele mai multe ori în birocrație și legi contradictorii”, a explicat ministrul Ghinea, pe Facebook.

Banii vor fi acordați în etape tuturor instituțiilor care pot implementa procedurile solicitate de Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *