Stiri Ultima Ora!

Robert Cazanciuc, mesaj după moartea fostului președinte francez Valery Giscard d’Estaing: ‘Condoleanțe Franței și poporului francez!’

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), deplânge moartea fostului președinte francez Valery Giscard d’Estaing.

„Fostul președinte francez, Valery Giscard d’Estaing, a fost unul dintre architecții cheie ai integrării europene și a încercat, după guvernarea conservatoare a lui Charles de Gaulle, să modernizeze societatea franceză.

Președintele Franței în perioada 1974-1981, Valery Giscard d’Estaing a colaborat strâns cu cancelarul german Helmuth Schmidt fiind artizanul summit-urilor europene regulate jucând astfel un rol definitoriu în construcția europeană și în definitivarea Politicii Externe și de Securitate Comună.

În mandatul său de Președinte al Franței s-a inugurat la Craiova fabrica Oltcit/Citroen, una din cele moderne fabrici de automobile din Europa, lucru determinant în decizia Ford de a achiziționa peste 30 de ani uzina de la Craiova pentru producția de automobile Ford.

Condoleanțe Franței și poporului francez! Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *