Stiri Ultima Ora!

Ministrul irakian al sănătăţii Hassan al-Tamimi a demisionat după incendiul de luna trecută de la un spital suport COVID

Ministrul irakian al sănătăţii Hassan al-Tamimi a demisionat marţi, în legătură cu incendiul de luna trecută de la un spital suport COVID din Bagdad soldat cu peste 80 de morţi, a anunţat guvernul irakian citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Cabinetul premierului irakian Mustafa al-Kadhimi a ordonat de asemenea demiterea directorului spitalului unde a avut loc tragedia, Ibn Khatib, şi a altor responsabili din conducerea acestuia.

Incendiul din 24 aprilie, pornit de la explozia unui tub de oxigen, a scos în evidenţă neglijarea unui sistem de sănătate care era considerat la un moment dat cel mai bun din Orientul Mijlociu, dar care a fost apoi ruinat de conflict, sancţiunile internaţionale, invazia lansată de SUA în 2003 şi propagarea dramatică a corupţiei care a urmat.

Tamimi a fost suspendat imediat după incendiu şi a demisionat de îndată ce guvernul a ridicat marţi suspendarea lui.

Executivul a ordonat spitalelor din întreaga ţară să revizuiască şi să îmbunătăţească procedurile medicale şi de siguranţă.

Incendiul din aprilie a adâncit neîncrederea irakienilor în sistemul de sănătate, care a făcut deja ca, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, mulţi dintre cei infectaţi să nu apeleze la serviciile medicale şi ca facilităţile de stat rezervate campaniei de vaccinare anti-COVID-19 să fie evitate.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *