Stiri Ultima Ora!

Microsoft a înregistrat un profit de 11,6 miliarde de dolari în cel de-al patrulea trimestru din 2019, în creștere cu 38% față de perioada similară din 2018

Microsoft a înregistrat un profit de 11,6 miliarde de dolari în cel de-al patrulea trimestru din 2019, în creștere cu 38% față de perioada similară din 2018, în timp ce veniturile companiei au crescut cu 14% în perioada octombrie-decembrie 2019 la 36,9 miliarde de dolari, anunță Associated Press, potrivit Mediafax.

Rezultatele financiare solide ale Microsoft, publicate miercuri, au venit peste așteptările analiștilor de pe Wall Street, care estimau venituri de 35,7 miliarde, iar acum prognozează venituri de 34,1 miliarde de dolari pentru trimestrul ianuarie-martie din 2020. Acțiunile Microsoft au crescut miercuri la bursa de la New York cu 3,58% pe fondul rezultatelor.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

Serviciile de cloud comercial, piață pe care Microsoft se află în competiție cu Amazon – 22% cotă de piață pentru Microsoft, față de 45% Amazon –, au marcat o creștere de 39%, generând venituri de 12,5 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din platforma LinkedIn au crescut cu 24%.

Eforturile companiei de a prelua din cota de piață a Amazon a primit un impuls în octombrie 2019 când Departamentul american pentru apărare a acordat Microsoft un contract de furnizare de capabilități cloud computing în valoare de 10 miliarde de dolari pe care Amazon îl țintea.

Amazon a depus ulterior o acțiune în instanță prin care contestă decizia de atribuire, iar reprezentanții companiei au declarat că la baza atribuirii contractului au stat motive politice în contextul în care Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon, este și proprietarul publicației Washington Post, un critic vehement al președintelui american Donald Trump.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *