Stiri Ultima Ora!

Lista țărilor și teritoriilor afectate de noul coronavirus

Numeroase ţări şi teritorii au anunţat cazuri confirmate de boală cauzate de noul coronavirus chinez, care se răspândeşte din oraşul chinez Wuhan, unde a apărut în decembrie, relatează AFP care prezintă lista acestor ţări şi teritorii potrivit news.ro.

CHINA

Aproximativ 7.700 de persoane au fost contaminate în China, unde 170 de bolnavi au murit, potrivit unui ultim bilanţ oficial prezentat joi.

Aproape toate morţile au fost înregistrate în regiunea Hubei, ”leagănul” contagiunii.

– Zece cazuri de contagiune au fost înregistrate în regiunea semiauronomă Hong Kong. mai multe dintre aceste persoane au fost în sejur la Wuhan.

– Şapte cazuri au fost semnalate în regiunea semiautonomă Macao. Primul a fost anunţat la 27 ianuarie. Este vorba despre o femeie de afaceri în vârstă de 52 de ani, sosită cu trei zile mai înainte – cu trenul – din oraşul chinez vecin Zhuhai.

– Un caz a fost semnalat în Tibet.

ASIA PACIFIC

Australia

Şapte cazuri au fost confirmate. Bolnavii sunt spitalizaţi în stare stabilă.

Cambodgia

Ministerul Sănătăţii a semnalat un caz la 27 ianuarie, un bărbat în vârstă de 60 de ani, sosit de la Wuhan.

Coreea de Sud

Autorităţile au confirmat patru cazuri – trei chinezi şi un sud-coreean – care veneau toţi de la Wuhan.

Japonia

Unsprezece cazuri de contaminare au fost repertoriate.

Autorităţile au confirmat mai întâi şapte cazuri la 28 ianuarie, inclusiv prima transmitere de la om la om, în cazul unui bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani care a transportat cu autocarul turişti originari din regiunea Wuhan. Apoi o femeie, care lucra ca ghid în acest vehicul, a fost cotaminată.

La 30 ianuarie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că trei dintre cei 206 pasageri japonezi evacuaţi miercuri de la Wuhan au fost contaminaţi. ”Una dintre cele trei persoane repatriate pozitive a dezvoltat simptomele, însă nu celelalte două”, a precizat Katsunobu Kato.

Malaysia

Această ţară a semnalat şapte cazuri, toţi chinezi de la Wuhan veniţi să-şi petreacă vacanţa în Malaysia.

Nepal

Un caz a fost anunţat la 24 ianuarie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani revenit la 9 ianuarie de la Wuhan, care a fost externat vindecat.

Singapore

Zece cazuri confirmate, pentru moment, la persoane sosite recent de la Wuhan.

Sri Lanka

Primul caz a fost confirmat la 27 ianuarie – o turistă chineză în vârstă de 43 de ani provenind din provincia Hubei.

Taiwan

Opt cazuri, în total, au fost semnalate, inclusiv doi chinezi septuagenari veniţi la 22 ianuarie, într-un voiaj de grup.

Thailanda

Autorităţile au anunţat 14 cazuri confirmate la 28 ianuarie. Aceasta este cea mai afectată ţară, după China. Toţi bolnavii sunt chinezi – mai puţin o thailandeză în vârstă de 73 de ani care a fost într-un sejur la Wuhan.

Vietnam

Autorităţile au confirmat două cazuri. Este vorba despre doi chinezi, un bărbat sosit în Vietnam la 13 ianuarie, de la Wuhan, şi despre fiul său, care locuieşte la Ho Chi Minh, pe care l-a contaminat.

AMERICI

Canada

Canada a semnalat primul caz la 27 ianuarie, un bărbat care a călătorit la Wuhan. Un al doilea caz – de asemenea un bărbat întors recent de la Wuhan – a fost confirmat la 28 ianuarie.

Statele Unite

Cinci persoane au fost contaminate de virus. Ele au călătorit toate ”direct la Wuhan”, potrivit autorităţilor.

EUROPA

Germania

Patru persoane spitalizate în Bavaria, din aceeaşi întreprindere. Una dintre ele a fost contaminată de o colegă chineză venită la o şedinţă de formare – prima transmitere a virusluii dentificată pe teritoriul european.

Finlanda

Primul caz confirmat la 29 ianuarie, un turist chinez de la Wuhan.

Franţa

Cinci cazuri confirmate de contaminare cu  noul coronavirus. Primele trei cazuri – primele în Europa – au fost confirmate la 24 ianuarie, unul la Bordeau (sud-vest), celelalte două la Paris. Cei trei bolnavi au călătorit recent în China.

Un al patrulea caz a fost anunţat la 28 ianuarie – un turist chinez în vârstă, spitalizat la Paris, într-o stare gravă.

Fiica sa a fost şi ea contaminată.

ORIENTUL MIJLOCIU

Emiratele Atabe Unite

Cel puţin patru cazuri confirmate miercuri, toţi membri ai unei familii chineze venite de la Wuhan.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *