Stiri Ultima Ora!

La Iași, credincioșii au venit în număr mare la Slujba Învierii de la Catedrala Mitropolitană

Credincioşi din Iaşi şi alte oraşe ale ţării au asistat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Slujba Învierii, oficiată pe un podium special amenajat în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, de un sobor de preoţi condus de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, conform agerpres.

Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a început, conform ritualului creştin ortodox, la miezul nopţii. Înainte, a fost oficiat, de la ora 23,30, Canonul Sâmbetei celei Mari.
Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au decis să oficieze Slujba de Înviere în aer liber pentru a permite astfel cât mai multor credincioşi să participe la cea mai mare sărbătoare ortodoxă. Tot pentru a veni în sprijinul credincioşilor, slujba a fost transmisă în direct pe ecrane de mari dimensiuni, care au fost amplasate în zone în care nu a existat vizibilitate directă spre locul de slujire.

După miezul nopţii, Lumina de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim, ajunsă sâmbătă şi la Iaşi, a fost împărţită enoriaşilor de către mitropolitul Teofan cu urarea “Hristos a Înviat!”. Majoritatea credincioşilor au părăsit Curtea Mitropolitană imediat după acest moment şi au plecat spre case cu lumânări aprinse cu lumina Sfântă.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă, sâmbătă seara, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române, iar ulterior a fost transportată cu avioane de mici dimensiuni în mai multe zone ale ţării, printre care şi Iaşi.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *