Stiri Ultima Ora!

Irak – Atacuri jihadiste soldate cu 18 morți

Un număr de 18 irakieni, militari majoritatea, au fost ucişi în noaptea de joi spre vineri în patru atacuri jihadiste în special în Bagdad, au anunţat pentru AFP surse de securitate, notează news.ro.

În suburbia agricolă Tarmiya, la 20 de kilometri nord de Capitală, “jihadiştii au luat cu asalt un convoi al armatei irakiene seara şi au ucis doi oficiali şi doi soldaţi”, a precizat un responsabil cu securitatea, sub anonimat.

Paralel, în regiunea Alton Kubre din nordul Bagdadului, pe care o dispută Guvernul federal şi kurzii, “şase combatanţi kurzi au fost ucişi când luptătorii din gruparea Stat islamic (IS) au atacat cu arme de calibru mic poziţia lor”, a explicat un alt responsabil al securităţii locale pentru AFP, tot sub anonimat.

Un alt atentat mortal a avut loc în deşertul vestic cu care se învecinează Siria, a indicat un al treilea responsabil. “Un ofiţer şi un soldat au fost ucişi în explozia unei bombe în timpul trecerii unui convoi al armatei în Akachat”, a spus el.

În provincia Diyala, lângă Bagdad la est, un soldat a murit în urma unei explozii cu bombă, în timp ce alţi doi combatanţi au fost răniţi în atacuri separate, potrivit unui alt responsabil.

Niciunul dintre aceste atacuri nu a fost revendicat de Stat islamic, dar modul de operare al jihadiştilor în Irak a devenit distinctiv de când gruparea, care a pierdut teritoriul pe care îl avea în ţară până la sfârşitul lui 2017, nu operează decât noaptea, în zone îndepărtate şi cu arme de calibru mic, vizând aproape sistematic forţele de securitate.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *