Stiri Ultima Ora!

FOTO – O nouă generație de fazani la o fermă Romsilva

Zeci de mii de pui de fazan apar în fiecare an la o fermă Romsilva din apropierea orașelor București și Ploiești. Zilele trecute, reprezentanții regiei naționale au anunțat că o nouă generație de fazani a ieșit din ouă, arată Mediafax.

Ferma de fazani este situată în pădurea Gherghița, pe teritoriul satului Curcubeu, comuna Balta Doamnei, la o distanță de 45 de kilometri de București și 25 de kilometri de Ploiești.

Ferma a fost înființată în urmă cu jumătate de secol și se întinde pe o suprafață de 25 de hectare.

„O noua generație de fazani a ieșit din ouă la Fazaneria Gherghița din cadrul Romsilva Direcția Silvică Prahova. A fost înființată în 1972 pentru producerea puilor de fazani, creșterea și valorificarea acestora. Ferma se întinde pe 25 de hectare și deține o hală de incubație și o cameră de depozitare a ouălor, hale de creștere a puilor de fazani, filtru sanitar, magazii, padocuri de reproducție, voliere de stocaj cu o suprafață de 8 hectare pentru creșterea puilor”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva. În 2020, producția crescătoriei de la Gherghița a fost de 21.000 de pui de fazan.

Citește și: VIDEO – Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează .

content-image

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *