Stiri Ultima Ora!

Enel contribuie la strângerea de fonduri pentru producţia scaunului cu rotile high-tech, Avanchair

Enel contribuie la strângerea de fonduri pentru dezvoltarea Avanchair, scaunul cu rotile de ultimă generaţie acţionat de sisteme de mişcare automată, cu o donaţie de până la 50.000 de euro, a anunţat marţi compania.

Potrivit sursei citate, campania de crowdfunding, lansată pe platforma Eppela, are o durată de circa 40 de zile, cu scopul de strânge cei 130.000 de euro necesari construirii prototipului ready-to-market, scrie Agerpres.ro.

“Aceasta este un punct de referinţă important pentru mine, întrucât am fondat Avanchair în urmă cu doar câţiva ani şi acum creăm un prototip cu ajutorul unui ‘grup’ de investitori, care contribuie la proiect. Obiectivul de 130.000 de euro este ambiţios, dar sunt încrezător că este realizabil”, a spus Andrea Depalo, fondator şi CIO al Avanchair.

Potrivit companiei, diferenţa dintre proiectul Avanchair şi scaunele cu rotile electronice actuale de pe piaţă este că Avanchair are caracteristici noi care se concentrează pe sprijinirea utilizatorilor în timpul activităţilor din viaţă cotidiană (ADL) şi al activităţilor instrumentale din viaţa de zi cu zi (IADL).

“Avantajele reale ale Avanchair sunt modul revoluţionar prin care a simplificat transferul utilizatorului între scaunul cu rotile şi platformele de care acesta are nevoie zilnic, permiţând, de asemenea, monitorizarea stării de sănătate a utilizatorului prin intermediul IoT. Prin utilizarea senzorilor IoT, scaunul nu doar monitorizează semnele vitale ale persoanei, dar poate oferi şi suport în operaţiuni de asistenţă la distanţă şi poate fi integrat cu platformele de e-sănătate.”, se menţionează în comunicat.

Compania precizează că, datorită dispozitivului Enel X JuiceAbility, scaunul cu rotile Avanchair poate fi încărcat prin infrastructuri de încărcare a maşinilor electrice. JuiceAbility utilizează un cablu şi o aplicaţie inteligentă pentru a recunoaşte bateriile pentru scaunele cu rotile şi pentru a le conecta la sistemul staţiei de încărcare pentru maşinile electrice.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *