Stiri Ultima Ora!

Directorul AIEA, îngrijorat cu privire la situaţia mai multor obiective iraniene nedeclarate de Teheran

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia mai multor obiective iraniene nedeclarate, în timp ce stocul de uraniu îmbogăţit de Teheran continuă să se acumuleze, potrivit unui raport consultat luni de AFP la Viena, relatează AFP.

”Directorul general (Rafael Grossi) este îngrijorat de faptul că discuţiile tehnice dintre Iran şi Agenţie nu au produs rezultatele scontate”, se arată în raport.

Aceste reuniuni, care au început în aprilie, au scopul de a clarifica posibila prezenţă a unor materiale nucleare în mai multe locaţii. “Locaţia lor actuală nu este cunoscută de agenţie”, a indicat AIEA, cu sediul la Viena.

În raportul său anterior din februarie, agenţia ONU menţionase, fără a numi unul dintre aceste obiective, depozitul din districtul Turquzabad, din provincia Teheran, scrie Agerpres.ro.

Raportul se referă acum la trei obiective în total şi menţionează un al patrulea pentru care ”Iranul nu a răspuns la întrebările agenţiei”.

Documentul, care va fi discutat în cursul unei reuniuni a Consiliului guvernatorilor, săptămâna viitoare, face, de asemenea, un bilanţ al uraniului slab îmbogăţit acumulat de Iran. Cantitatea este acum de aproape 16 ori mai mare decât limita autorizată prin acordul internaţional din 2015.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *