Stiri Ultima Ora!

Consumul recreativ de marijuana a fost aprobat într-un stat american

Guvernatorul statului american New Jersey, Phil Murphy, a semnat luni trei legi care practic aprobă consumul recreativ de marijuana în regiune pentru cei cu vârsta de peste 21 de ani, la trei luni după ce cetăţenii au votat masiv în favoarea unui amendament constituţional pe 3 noiembrie, relatează EFE.

Legislaţia, care permite deţinerea de până la 170 de grame de marijuana, a fost aprobată după trei luni de dezbateri între legiuitorii acestui stat privind impozitul, licenţele şi vânzarea de canabis precum şi asupra amenzilor impuse minorilor care încalcă această măsură.

Senatul din New Jersey a decis ca arestările şi amenzile pentru consumatorii minori vor fi înlocuite cu avertismente verbale şi programe educative privind drogurile.

“Cred că acest proces a avut ca rezultat o lege care va servi drept model la nivel naţional”, a spus Murphy, care a admis că s-a întârziat mai mult decât i-ar fi plăcut pentru aprobarea consumului recreativ de canabis.

Aprobarea consumului de marijuana în scopuri recreative intervine într-un moment în care punctele de vânzare de canabis în scopul medicinale nu reuşesc să acopere cererea în acest stat, astfel încât vânzarea pentru publicul larg nu va începe decât după creşterea suficientă a producţiei.

Pentru aceasta, se prevede ca vânzarea de marihuana în scopuri recreative în New Jersey să nu înceapă înainte de sfârşitul lunii august, au declarat mass-media experţii, deşi depenalizarea consumului de canabis va avea efect imediat.

“Vom începe imediat, cei care au fost arestaţi pentru posesia a mici cantităţi de marijuana (…) vor fi eliberaţi şi vor putea să-şi continue viaţa”, a precizat Murphy.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *