Stiri Ultima Ora!

Băncile din România, LOVITE DUR de pandemie: profitul BRD a scăzut cu o VALOARE RECORD

BRD-Societe Generale a înregistrat anul trecut un profit net de 951,5 milioane lei, cu 37% mai mic decât în 2019, când banca a raportat un câştig de 1,5 miliarde lei, în timp ce veniturile operaţionale s-au redus la 2,9 miliarde lei, de la 3,1 miliarde, conform unui raport publicat la bursă, conform News.ro.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

“Anul 2020 a fost marcat de o criză sanitară fără precedent, care s-a transformat rapid într-o criză economică severă. Deși se așteaptă o revenire economică, amplitudinea și momentul acesteia depind în mare măsură de evoluțiile pe plan sanitar și de execuția programelor de relansare economică. Băncile sunt actori cheie pentru reziliența și redresarea economică. În acest context dificil, BRD a acționat rapid și eficient pentru a-și sprijini pe deplin și continuu clienții, adaptându-și în același timp organizația pentru a asigura continuitatea activității și a implementat rapid măsuri pentru a atenua impactul financiar negativ”, a declarat Francois Bloch, Directorul General al BRD Groupe Societe Generale.

La nivelul grupului BRD, profitul net s-a redus la 962,8 milioane lei, de la 1,49 miliarde lei în 2019.

Veniturile operaţionale s-au redus cu 5,6%, la 3,08 miliarde lei, iar cheltuielile operaţionale s-au redus la 1,58 miliarde lei față de 1,678 miliarde lei în 2019).

Nivelul ratei creditelor nepreformante a rămas la 3% la finalul anului 2020.

Banca are un nivel de acoperire cu provizioane a expunerilor neperformante de 75,8%, în comparație cu 74% la finalul anului 2019, peste media pieței.

Luând în considerare recomandarea BNR de a limita dividendul distribuit la 20 puncte de baza din nivelul fondurilor proprii de nivel 1 de baza, Consiliul de Administrație al BRD a decis să propună un dividend brut pe acțiune de 0,0749 RON, sub rezervă votului favorabil în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din dată de 22 aprilie 2021.

Creditele nete ale Grupului BRD, inclusiv creanțele din leasing, au înregistrat o creștere de 0,5%, pe fondul redresării activităţii în semestrul ÎI după impactul semnificativ al măsurilor restrictive.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *