Stiri Ultima Ora!

1.488 de cereri de disponibilizare au fost depuse la Complexul Energetic Hunedoara

Un număr de 1.488 de cereri de disponibilizare au fost depuse de angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) până la expirarea termenului anunţat de administraţie, în condiţiile în care atât minerii, cât şi energeticienii care vor fi concediaţi colectiv vor beneficia de plăţi compensatorii în sumă de aproape 10.000 de euro, a anunţat luni administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Ultimele cereri de disponibilizare au putut fi înaintate administraţiei CEH până vineri, 21 mai, iar în urma centralizării datelor de la sucursalele miniere şi termocentrala Mintia a rezultat faptul că 883 de salariaţi din minerit şi 605 energeticieni şi-au manifestat opţiunea de a pleca din cadrul societăţii, potrivit agerpres.ro.

“Toată lumea se poate disponibiliza. Programul, ordonanţa de urgenţă care va apărea va prevedea că se pot disponibiliza şi cei de la Mintia şi cei de pe minerit, cu aceleaşi condiţii. (…) După ce terminăm programul de disponibilizare trecem la etapa a doua – înfiinţarea noii societăţi şi reorganizarea astfel încât să acoperim posturile rămase libere în urma disponibilizărilor”, a declarat administratorul special al CEH.

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care doresc să plece din cadrul companiei prin procedura de disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitat cu 10%, potrivit propunerilor formulate de conducerea societăţii şi Sindicatul “Muntele”, reprezentativ la nivelul companiei.

De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de patru ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.

Administratorul special al CEH a arătat că disponibilizările de personal vor face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă ce va fi discutată într-o şedinţă de Guvern.

În cadrul CEH lucrează circa 4.000 de angajaţi, dintre care 700 la termocentrala Mintia, iar diferenţa minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan şi la termocentrala Paroşeni.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *