Sport

Jaqueline Cristian, în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros după un meci maraton

Jaqueline Cristian se află la o singură victorie distanță de calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros. Miercuri, sportiva noastră a trecut de o jucătoare mai bine clasată după un meci maraton de peste trei ore.

Jaqueline a început bine meciul cu Mayar Sherif (120 WTA) și a câștigat un prim set echilibrat, scor 7-5. Sportiva din Egipt a revenit (7-5) și a trimis meciul într-un set decisiv.

A fost nevoie de tiebreak pentru stabilirea învingătoarei: 7-1 pentru Cristian.

După un meci de trei ore și trei minute (7-5, 5-7, 7-6(1)), Jaqueline Cristian (152 WTA) a obținut victoria. Ea se află în turul trei al calificărilor de la Roland Garros.

De știut:

  • Pentru un loc pe tabloul principal de la Roland Garros, Jaqueline se va duela cu Anhelina Kalinina (139 WTA, favorită 29 în calificări).
  • Sunt calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros jucătoarele Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.
  • România mai are alte trei sportive în calificările de la French Open: Elena-Gabriela Ruse, Irina Bara și Monica Niculescu.
  • Simona Halep va lipsi de la Paris din cauza accidentării suferite la turneul de la Roma.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai – 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *