Sport

A învins cancerul, iar acum va reveni la un Grand Slam

Fost număr șase mondial, Carla Suarez Navarro și-a confirmat participarea la Roland Garros, la o lună după ce a dezvăluit că s-a vindecat de cancer.

Carla Suarez Navarro, în vârstă de 32 de ani, a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin la începutul lui septembrie 2020. Ea a urmat șase luni de chimioterapie, pentru ca recent să se poată întoarce la antrenamente.

Tenismena nu a mai evoluat de la turneul organizat la Doha în februarie 2020, urmând pauza generată de pandemie și apoi diagnosticul de la începutul lunii septembrie.

Navarro anunțase la sfârșitul lui 2020 că plănuiește să se întoarcă pe teren, pentru ”a juca trei sau patru turnee, nu mai mult”. Sportiva își dorește foarte mult să se retragă pe terenul de tenis.

Acum, jucătoarea din Spania a anunțat că va participa la French Open, potrivit Reuters.

Turneul care i-a oferit unele dintre cele mai bune momente

„Sunt extrem de încântată să pot participa la Roland Garros”, a spus ea pe site-ul federației spaniole de tenis.

„Roland Garros mi-a oferit unele dintre cele mai bune momente din cariera mea. Primul meu rezultat extraordinar a fost produs pe acele terenuri, am amintiri foarte bune după toți acești ani și este o bucurie să pot veni pentru ultima oară la competiție în Paris”, a adăugat Navarro.

„Vor fi niște zile foarte frumoase și sper să mă pot bucura la maxim de ele”, a mai punctat sportiva.

Suarez Navarro ocupă în prezent locul 118 în lume. Sportiva a reușit să ajungă de două ori până în sferturile de finală de la Paris.

Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, Oeiras – 2014 și la Doha, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *