Sport

​Box: Manny Pacquiao a fost declarat “campion în repaus” – Cine este noul deținător al titlului mondial la categoria welter

​Manny Pacquiao, legenda boxului filipinez, a fost declarat “campion în repaus” în noaptea de vineri spre sâmbătă de către Asociaţia Mondială a Boxului (WBA), iar titlul mondial la categoria welter pe care îl deţinea îi revine cubanezului Yordenis Ugas, informează agenţia EFE.

Decizia luată de Comitetul Campionatelor din cadrul WBA l-a promovat pe pugilistul cubanez la “super campion al categoriei welter”, conform site-ului oficial al WBA.

Pacquiao, în vârstă de 42 ani, nu a mai boxat de când a câştigat titlul WBA la categoria welter în faţa americanului Keith Thurman la Las Vegas, în iulie 2019. Întrucât filipinezul nu şi-a mai apărat titlul de atunci, conform regulamentului, atunci “când un campion nu-şi poate apăra titlul din motive medicale, legale sau de altă natură care nu depind de el, acesta poate fi numit campion în repaus”.

“Mulţumesc WBA că m-a ridicat la rangul de super campion şi că face ce este mai bun pentru sport. Manny Pacquiao este o legendă şi va fi mereu campion, iar intenţia sa era de a boxa cu (Conor) McGregor şi acum cu Ryan (Garcia), dar nu ne putem ascunde în spatele istoriei”, a comentat noul deţinător al centurii WBA la welter, Yordenis Ugas, pe Twitter.

Pacquaio este singurul boxer campion mondial la opt categorii diferite, cu un palmares de 61 de victorii, dintre care 39 înainte de limită. El s-a retras în 2015, fiind ales senator al ţării sale, după care a revenit în ring în 2017, transmite Agerpres.

Gracias a Dios, mi agente, mi equipo, familia y fans hoy es un día grandioso para mi y sobre todo para el boxeo cubano….

Posted by Yordenis Ugas on Friday, January 29, 2021

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *