Sport

​Australian Open: Daniil Medvedev, în finală după ce a trecut fără emoții de Stefanos Tsitsipas (6-4, 6-2, 7-5)

Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open, după ce l-a învins categoric pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-4, 6-2, 7-5. Rusul, care a ajuns la 20 de victorii consecutive în circuitul ATP, se va duela pentru titlul de la Melbourne cu Novak Djokovic.

Primul set a fost unul echilibrat, ambii jucători reușind să se impună fără prea mari probleme la serviciu. Break-ul decisiv a venit în al cincilea game, când Medvedev a fructificat a doua oportunitate. Daniil a controlat autoritar setul secund: a pus de fiecare dată probleme la retur, a făcut două break-uri și nu a pierdut niciodată când s-a aflat la lansare.

Setul al treilea a început cu un break pentru Daniil, rusul s-a distanțat la 3-1, însă Stefanos a avut o tresărire de orgoliu, a reușit primul și singurul său break și a trecut la conducere (4-3). Aflat într-o situație dificilă, Medvedev a salvat o minge de 5-3 a grecului și a făcut break-ul decisiv cu o lovitură spectaculoasă de backhand dintr-o poziție incomodă, în game-ul cu numărul 11.

Medvedev a fost jucătorul mai agresiv, a servit excelent (17 ași), a reușit 46 de lovituri câștigătoare (Tsitsipas a avut doar 19), a comis doar 21 de erori neforțate (Stefanos a avut 30) și a controlat schimburile lungi.

În urma acestui succes, Medvedev conduce cu 6-1 în confruntările directe cu Tsitsipas. Singura victorie a grecului a avut loc în grupele Turneului Campionilor, în noiembrie 2019.

Se actualizează.

Sursa: HotNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *