Social

#TuFaciSarbatoarea | Un restaurant din Miercurea Ciuc, exemplu de oemnie și normalitate. Peste jumătate dintre angajați sunt persoane cu dizabilități

Este deja tradiție la TVR2 ca, de Sfintele Sărbători Pascale, să facem știre din bunătatea oamenilor. Zi de zi, aveți întâlnire la Telejurnal cu oamenii care ne îndrumă în aceste vremuri tulburi. Ei ne dăruiesc cu generozitate liniștea izvorâtă din bunătate și forța care vine din grija folosită ca putere vindecătoare. Datorită lor, semenii mai încercați de viață reușesc să care mai ușor povara nedreptății, a sărăciei și uneori a neîncrederii. În acest an, Știrile TVR2 au adunat povești impresionante despre o rețea cu totul diferită: rețeaua care vindecă România. Tu faci sărbătoarea!

Aceasta este atmosfera în restaurantul din Casa Jakab Antal din Miercurea Ciuc. Caldă și liniștită. Pentru că așa sunt și oamenii care lucrează aici. 14 dintre cei 20 de angajați sunt persoane cu dizabilități.

Acești oameni au primit o șansă pe care nimeni altcineva nu părea dispus să le-o ofere.

Peste 600 de persoane cu nevoie speciale din tot județul Harghita mănâncă aici de două ori pe săptămână. Însă zilnic, personalul restaurantului pregătește meniul pelerinului pentru o sută de persoane, turiști și clienți din oraș.

Restaurantul este singurul din țară care a fost acreditat ca unitate protejată de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Și Papa Francisc l-a vizitat când a venit în România.

Angajaţii din această “insula a normalităţii” speră ca acest model de bunătate și normalitate să prindă rădăcini în mai multe zone din țară.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *