Social

Școli închise în Deva, din cauza protestului minerilor. Unitățile de învățământ nu au căldură și apă caldă

Problemele au apărut de săptămâna trecută, când minerii și-au început protestul și nu au mai extras cărbune. Angajații de la Mintia au protestat și ei, în semn de solidaritate. Pentru că stocul de cărbune din depozite s-a terminat, Termocentrală și-a oprit activitatea.

Peste 4 mii de apartamente, adică aproximativ 25 la sută din locuințele din oraș, care primesc agent termic de la Termocentrală, dar și multe dintre instituțiile publice, inclusiv școli și grădinițe, au rămas în frig.

Este pentru a șasea oară, în ultima jumătate de an, când termocentrală Mintia își oprește activitatea din cauza lipsei de combustibil, ultima oprire fiind consemnată Vineri, iar penultima la începutul lui februarie. Atunci, instalaţiile au fost oprite pentru mai bine de 24 de ore. Acum, primaria caută soluții pentru că instituțiile pe care le are în subordine să devină autonome termic.

În momentul de fără, soluția găsită este să fie cumpărate centrale termice. Trebuie menționat, că Spitalul Judetenea de Urgență nu este afectat de această criză, pentru că are centrală proprie.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *