Social

Răzvan Boabeș și Maider Ilie, doi dintre copiii geniali ai României

Răzvan Boabeș are 15 ani și este elev în clasa a IX-a la Colegiul Tudor Vianu din Capitală. Este pasionat de științele exacte și încă din clasa a V-a participă la olimpiade. Cu fiecare concurs a devenit mai bun. Este o experiență care te transformă, spune Răzvan.

Se bucură alături de prieteni și familie de fiecare reușită, chiar dacă drumul este anevoios uneori, și la fel ca orice adolescent și-ar mai dori să spună pauză.

Acum Răzvan este implicat în doua proiecte unul la NASA și altul un concurs pentru Stația Spațială Internațională. Ambele sunt despre programare, prima lui pasiune. Și se gândește ca să plece la facultate departe de România.

Visul lui Răzvan este unul în care se regăsesc mulți dintre copiii talentați ai României.

La fel ca Răzavan, Maider Ilie nu vrea să studieze Medicina în România. Deocamdată este eleva școlii destinată copiilor cu abilități înalte.

Până anul trecut a studiat la o școală de stat din Argeș. Maider recunoaște însă că avea relații încordate cu mulți dintre colegi din cauza performanțelor intelectuale.

România se mândrește cu performanțele acestor copii talentați însă rareori le oferă tot suportul de care au nevoie. Rămân însă aici, acasă, performanțele școlare. Iar marile reușite le au deseori departe, în țări care știu să le le aprecieze calitățile.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *