Social

Proteste violente de 1 Mai, în Franța, Germania și Turcia

Mii de francezi au răspuns la apelul sindicatelor și au ieșit pe străzile Parisului la tradiționala demonstrație de 1 Mai. După ce anul trecut l-au petrecut în carnatină dură, acum frustrarea acumulată și pe fondul crizei sanitare s-a revărsat din plin. Au vandalizat sedii de bănci, au incendiat mobilier stradal și și-au cerut dreptul de a munci.

La demonstrație au participat mulți tineri, celebrele veste galbene dar și mulți anagajați din sectoarele grav afectate de pandemie, cum este HORECA și Cultura.

În toată Franța, de 1 Mai au fost peste 300 de demonstrații în mai toate marile orașe.

Și în capitala Germaniei, tradiționalele violențe de 1 Mai nu s-au lăsat mult așteptate. Furia participanților a fost alimentată și de recenta decizie a Curții Constituționale de a elimina înghețarea chiriilor, decisă de autoritățile locale. La eveniment au participat și mulți care contesta măsurile sanitare.

În Turcia, sute de oameni au fost arestați pentru participarea la demonstrațiile de 1 Mai. Țara este în carantină, cu restricții de circulație iar adunările publice sunt interzise.

Potrivit unei circulare oficiale, poliția a avut dreptul să interzică și orice fel de filmări, cu telefonul sau camere profesioniste, realizate inclusiv de jurnaliști.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *