Social

Încă o zi blocați în subteran. Minerii de la Lupeni nu renunță la protest până nu li se virează salariile. Unii sunt dispuși chiar să intre în greva foamei

Duminică seara a avut loc un marș de protest de la exploatarea minieră până la Primăria Lupeni, a transmis Emanuel Jilinschi, corespondent TVR, pentru Telejurnal.

În pofida promisiunilor venite de la guvernanţi, 65 de mineri sunt şi acum blocaţi în subteran.

Ei sunt hotărâți să rămână în subteran până miercuri, când vor avea confirmarea că drepturile salariale le-au fost virate.

Unii dintre protestatari au anunţat că sunt dispuşi să intre în greva foamei, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate prin negocierile dintre liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara, programate să se desfăşoare luni la Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

“Am discutat cu colegii mei care se află în subteran şi mi-au transmis că cel puţin 10 dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei, de luni, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile”, a declarat preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn, citat de Agerpres.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *