Social

B. Mahler: Starea pacienților transferați în urma degajării de fum a fost reevaluată. Patru dintre ei au rămas la ATI. Institutul “Marius Nasta” are un singur pompier angajat care e în concediu de șase luni

Managerul Institutului Beatrice Mahler. a declarat, luni dimineață că în unitate există angajat un pompier, dar este în concediu de șase luni.

Este foarte greu să lucrezi într-o instituție publică, în care personalul nu vrea să lucreze, iar echipa de management vrea să facă și are de făcut treabă, cu persoane care nu vor și nu se implică în activitățile din spital. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens, a declarat luni dimineață Beatrice Mahler.

Managerul de la Marius Nasta a mai transmis că starea celor șapte pacienți transferați a fost reevaluată și patru dintre ei au rămas în secția de Terapie Intensivă, iar ceilalți au rămas în secție.

Cei care sunt la Terapie Intensivă sunt ventilați noninvaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secție au tot ventilație non invazivă, dar intermitentă, cu saturații de peste 90 % la o concentrație în 10 și 14 litri de oxigen, a declarat luni dimineață Beatrice Mahler.

Nici pacienții și nici personalul nu au fost în pericol, a adăugat managerul Spitalului.

Colegii care au sunat aseară au văzut flacără și fum. Într-adevăr s-a stins foarte repede, nici măcar extinctorul din unitate nu a fost folosit (…) Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar. În scurt timp după ce s-a făcut apelul și în momentul în care am sosit eu în institut, toți cei din Pavilionul Covid s-au echipat și au intrat în zona roșie (…) Din informațiile pe care le am de la colegii care au văzut aceste flăcări, s-au stins repede, de la sine. Pacienții nu au simțit nimic, a mai transmis doctorul Mahler.

S-a luat legătura cu rudele, cu aparținătorii pacienșilor care au fost informați, a mai spus managerul Institutului.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *