Social

”Arta învinge cancerul”, eveniment dedicat Săptămânii Europene de Luptă împotriva Cancerului

E Săptămâna Europeană a Luptei Împotriva Cancerului, așa că multe dintre doamnele care au trecut prin experiența acestei boli s-au întâlnit, la București, să-și spună poveştile. Sub sloganul ”Arta învinge cancerul”, au vorbit despre redescoperirea vieţii și despre beneficiile picturii și muzicii.

28 Mai 2021, 15:03 (actualizat 28 Mai 2021, 15:05) |

Îmbrăţişări, povestiri şi lacrimi de bucurie. Într-o atmosferă plină de optimism şi speranţă.

”Cancerul m-a învătat să iubesc fiecare clipă. Înainte, credeam că fac asta, după ce am făcut. După ce am trecut prin acesta călătorie mi-am dat seama că era doar o teorie și că nu trăiam ceea ce spuneam. Așa că primesc cu bucurie întâlnirea cu fiecare om care este aici”, spune regizoarea Chris Simion Mercurian.

”Arta deschide inimi, luminează minți și mângâie suflete, unește oamenii și poate schimbă mentalități, destine și percepții”, povestește Cristina Berteanu, director al unei clinici oncologice din București.

”Pentru mine artă este o terapie, este un mod de a transformă tot ce ni se întâmplă rău în ceva constructiv, în felul meu, artistic”, spune Elisabeta Brînzoi, artist plastic.

Invingătoarele în lupta cu boala se sprijină, îşi dau mâna şi se susţin. Privirile lor pline de speranță pot fi model pentru oricine se află într-un impas și i se pare greu să depășească momentul. Filmul “Care dintre noi?”, regizat de Chris Simion, reamintește tuturor despre bucuria de a trăi, iertare și asumare.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *