Social

Alertă de incendiu la Spitalul Marius Nasta, la o unitate mobilă de terapie intensivă. În interior erau 7 pacienți, din care 5 intubați. Nimeni nu a fost rănit. Pompierii intervin cu 8 autospeciale

Pompierii au fost chemați duminică seara la spitalul Marius Nasta. Un ventilator la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului a degajat fum. Ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară în jurul orei 23.00. Potrivit ministrului, a fost doar o degajare de fum, nu și foc, iar pacienții sunt evacuați.

21 Februarie 2021, 23:00 (actualizat 21 Februarie 2021, 23:16) |

Ultima ora

ACTUALIZARE 23.15 Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte, a transmis dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

ACTUALIZARE 23.02 În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta.

În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți, a transmis ISU București – Ilfov.

Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 echipaje SMURD.

În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului, precizează ISUBIF în jurul orei 23.00.

Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.

ACTUALIZARE 23.00 Unitatea mobilă adăpostea mai mulți pacienți.

Cu toții au fost mutați într-un corp de clădire al spitalului.

Ultima ora

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *