Social

Aglomerație pe pârtii, inclusiv în stațiuni aflate în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. Fără protecție la cozile interminabile de la instalațiile de transport

Scenariul roșu și restricțiile impuse în Poiana Brașov din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 nu i-au împiedicat pe turiști să se înghesuie pe pârtiile din stațiune.

Au fost aceleași cozi interminabile la instalațiile de transport, unde oamenii au uitat de regulile de protecție.

În locul distanțării, grămezile dezorganizate au fost litera de lege.

Pe pârtie au fost prezenți și jandarmii montani, care au încercat să îi convingă pe turiști să respecte măsurile anti-COVID.

Numai ieri, în Brașov, polițiștii au dat aproape 160 de amenzi, în valoare de 14.500 de lei, majoritatea pentru încălcarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Pe Valea Prahovei a fost și în acest acest week-end un adevărat exod turistic. În Azuga, pârtiile sunt perfecte după ninsorile din ultimele zile.

Distracție și mai puțină aglomerație în staţiunea Băile Homorod, Harghita. Turiștii au uitat pentru câteva zile de pandemie și s-au bucurat din plin de aerul curat și de prețurile mai mici decât pe Valea Prahovei.

Chiar dacă primăvara bate la uşă, temperaturile reci din zonă ar mai putea prelungi sezonul de schi cu două săptămâni, spre bucuria celor administrează cele 30 de pârtii din județul Harghita.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *