Politic

PSD sare în apărarea lui Tudor Gheorghe, după criticile lui Funeriu

“Zilele trecute am asistat cu toţii la un atac grobian comis de pseudo-politicieni PNL împotriva unui simbol al culturii naţionale, domnul Tudor Gheorghe. M-am consultat cu preşedintele partidului, domnul deputat Corneliu Ştefan, şi împreună vom adresa o scrisoare deschisă tuturor primarilor de oraşe şi comune din Dâmboviţa pe care-i vom invita să analizeze oportunitatea acordării titlului de cetăţean de onoare domnului Tudor Gheorghe, în semn de apreciere şi protejare a valorilor culturale de patrimoniu”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Radu Popa.

În scrisoarea deschisă se arată că decizia acordării titlului de cetăţean de onoare se justifică prin contribuţia deosebită a lui Tudor Gheorghe la punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional, prin valorificarea şi prin promovarea muzicii culte, dar şi pentru dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă, timp de decenii, în dezvoltarea artelor.

“Pe fondul apariţiei în spaţiul public a unor atacuri lansate de pseudo-politicieni liberali la adresa unui simbol cu valoare de patrimoniu al culturii naţionale, luând în calcul nevoia de promovare şi de protejare a valorilor patrimoniului cultural material dar mai ales imaterial, având în vedere apariţia în spaţiul public a unor elemente de natură să deformeze percepţia publică despre valorile culturale tradiţionale, în semn de apreciere pentru contribuţia excepţională avută, de-a lungul întregii sale activităţi, desfăşurată pe mai multe decenii, la promovarea culturii şi a patrimoniului cultural românesc atât în ţară cât şi în străinătate, ca o dovadă a respectului pentru măiestria artistică şi pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul prin care a contribuit la îmbogăţirea culturii naţionale şi a spiritualităţii româneşti, vă propunem, stimate dle. Primar, să analizaţi oportunitatea acordării titlului de ‘Cetăţean de onoare’ al localităţii, dlui. Tudor Gheorghe“, se mai afirmă în scrisoarea deschisă a PSD Dâmboviţa.

Tudor Gheorghe a fost criticat în termeni duri în ultimele zile de Daniel Funeriu, Andrei Caramitru şi Vladimir Tismăneanu, în urma unui spectacol intitulat “Degeaba 30”, în care artistul ar fi transmis mai multe mesaje critice la adresa UE. Spectacolul a fost difuzat de TVR pe 26 ianuarie.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *