Meteo

Vreme capricioasă. Vara a început cu ploi în toată țara și zăpadă la munte

Vara calendaristică a început în aproape toată ţara cu o vreme care ne aduce aminte de poeziile lui Bacovia. Deși e prima zi cu măsuri relaxate și liberă pentru mulți, ploile și temperaturile scăzute au amânat petrecerile. La mare, doar câțiva turiști zgribuliți s-au putut zări pe plajă. Iar la munte a nins ca-n povești. Meteorologii ne avertizează că această lună iunie va fi una cu totul specială.

01 Iunie 2021, 19:13 (actualizat 01 Iunie 2021, 19:16) |

Prima zi de vara calendaristică strângea pe litoral, în anii trecuți, mii de oameni dornici de soare și distracție. Acum, ploaia rece a ținut turiștii în hoteluri și plajele au rămas pustii.

Constanța și mare parte din Dobrogea sunt sub cod portocaliu de precipitații puternice. La Tuzla, canalizarea nu a mai făcut față cantității mari de precipitații, iar străzile au fost acoperite de apă.

Probleme au fost și în Argeș. În mai multe localități oamenii au fost nevoiți să își scoată apa din gospodării cu ajutorul pompierilor.

La munte, la peste 2 000 de metri altitudine, codul portocaliu de precipitații abundente a readus ninsoarea. Pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă măsoară câțiva metri, iar utilajele lucrează ca în miez de iarnă.

În Făgăraș, spre exemplu, ninge, sunt zero grade Celsius, iar vântul bate cu putere.

Ploile vor pierde din putere în această noapte. Însă meteorologi ne avertizează că vom avea de înfruntat o lună iunie cu totul specială. Trei din cele patru săptămâni care urmează vor fi cu precipitații, unele torențiale.

Vremea se ameliorează abia în ultima săptămâna a lunii, când dispar ploile, iar temperaturile cresc, ajungând la normalul perioadei, cu maxime cuprinse între 25 și 31 de grade.

Sursa: TVR1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *