Meteo

PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Ploi, descărcări electrice şi grindină toată săptămâna. Când se îndreaptă vremea

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse în Muntenia, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei și Moldovei, local în Dobrogea și doar izolat posibil în restul teritoriului. Acestea vor fi însoțite pe arii restrânse de descărcări electrice și vor avea și caracter torențial.În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 15…20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în Muntenia, 30…50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 70….80 km/h și trecător asociate averselor. În zona montană, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 13 grade.
VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor acumula cantități de apă în general de 20…30 l/mp. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros. Mai ales pe parcursul zilei vor fi averse în Muntenia, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, Moldovei, local în Dobrogea și izolat în restul teritoriului. Aversele vor avea și caracter torențial, în sud și în est vor fi însoțite, local, de descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 15…25 l/mp și pe suprafețe mici 30…50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…80 km/h, în regiunile sud-vestice, nord- estice și izolat în restul teritoriului, mai ales asociat averselor. În zona montană înaltă trecător vor fi precipitaţii și sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade. Izolat se va semnala ceaţă.
VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și îndeosebi ziua vor fi averse în general moderate cantitativ și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului (viteze la rafală de până la 35…40 km/h) și în general slab în rest. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 9…10 grade.PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse pe arii relativ extinse, exceptând Oltenia, unde acestea se vor semnala doar izolat. Aversele vor fi însoțite local de descărcări electrice, mai ales în regiunile sudice și sud-estice, unde vor fi și condiții de grindină. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. În zona de munte, îndeosebi la altitudini mari în partea a doua a intervalului, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h și local și la viteze mai mici și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține în general instabilă. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.
PROGNOUA METEO MIERCURI. Vremea va fi rece pentru prima decadă a lunii mai în aproape toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime în general între 3 și 9. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse, exceptând sud-vestul, unde ploile se vor semnala local. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi averse ce pot avea caracter torenţial şi vor fi însoţite izolat de descărcări electrice, în timp ce în zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Local se vor cumula cantităţi de apă de peste 20…30 l/mp. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze de 45…55 km/h şi local peste 65 km/h şi sufla tare la munte, cu rafale de 80…100 km/h şi temporar, mai ales la altitudini mari, va fi viscol. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni rece pentru această perioadă din an, cu o maximă a temperaturii aerului de 14…15 grade şi o minimă de 6…8 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar după-amiaza vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, totuşi vremea va fi răcoroasă în special în centru, est şi sud-est, unde vor fi înnorări şi va ploua pe arii extinse. În zona montană, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali de de Curbură vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse cantitățile de apă cumulate vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. Vântul va avea temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în regiunile estice, iar la munte va continua să sufle tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud- vest; minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, mai scăzute, spre -1 grad în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări şi va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, trecător cu intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de VINERI pana LUNIÎN ȚARĂ: Vremea se va încălzi apreciabil în toată ţara, iar probabilitatea de ploaie va fi în scădere în majoritatea zonelor.BUCUREȘTI: Vremea se va încălzi semnificativ şi va fi predominant frumoasă.Citeşte şi COD GALBEN de furtuni în aproape toată ţara. Harta judeţelor afectateSursa RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *