Economic Social

Educaţia nu primeşte 6% din PIB în 2021. Explicaţiile premierului Cîţu

Premierul Florin Cîţu recunoaşte că bugetul educaţiei nu ajunge la 6% din PIB nici măcar cu finanţările venite de la alte ministere sau de la administraţiile locale.

„Nu (n.r. răspunde la întrebarea dacă Guvernul încalcă legea). Guvernul a alocat şi anul trecut şi alocă şi anul acesta resurse suplimentare în Ministerul Educaţiei. Discuţiile pe care le am cu toate sectoare, nu numai cu acest sector, sunt foarte simple.

Eu sunt gata să aloc resurse mai multe, dar aş vrea să începem să legăm aceste resurse de rezultate. Şi aş vrea să văd în toate sectoarele, la toate bugetele pe care le alocăm, să facem şi o analiză nu numai cantitativă, dar şi calitativă. Şi atunci alocăm şi resurse. În aceste sectoare s-au alocat resurse anuale foarte mari, în 10 ani vreo 60 miliarde de euro.

Aş vrea să ştiu pe ce s-au dus aceşti bani şi dacă românii simt că aceşti bani s-au dus în acest sector. Trebuie să facem o analiză clară pe ce ce se duc banii în acest sector”, a explicat Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern de vineri.

Bugetul de stat pe 2021 a fost adoptat, vineri seara, de către Guvern şi va fi trimis Parlamentului, în acest weekend.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *