Economic Social

Cum călătorim de 1 mai în Bulgaria? Agenţiile de turism de la sud de Dunăre spun că dovada vaccinului anti-Covid va fi suficientă, dar pe site-ul MAE încă apare obligativitatea testului PCR

„Începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetăţenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii”, se arată în prezent pe site-ul MAE.

Pandemia şi regulile stabilite de la o ţară la alta continuă astfel să facă planurile de vacanţă extrem de fragile, iar 1 mai, dată care cade anul acesta în weekendul de Paşte, este una în care turiştii alegeau frecvent Bulgaria pentru relaxare.

Momentan, dintre destinaţiile favorite ale românilor pentru vacanţă, doar Grecia permite accesul pe baza vaccinului anti-Covid, turiştii nemaivând nevoie de test PCR negativ la intrarea în ţară, după cum se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. În Bulgaria şi Turcia însă, călătorii trebuie să prezinte în continuare un test PCR negativ, chiar dacă au făcut vaccinul împotriva Covid-19.

Bulgaria, Grecia şi Turcia sunt printre cele mai populare destinaţii în rândul turiştilor români, în condiţiile în care pandemia a tăiat elanul pentru deplasările pe distanţă mare.

În acest moment, Grecia şi Croaţia permit intrarea în ţară pe baza unui certificat de vaccinare împotriva Covid-19, dacă au trecut cel puţin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică, în cazul vaccinului care se administrează într-o singură doză, potrivit site-ului MAE.

De asemenea, în Slovenia este suficientă prezentarea unui certificat de vaccinare anti-Covid-19, cu menţionarea unui termen de cel puţin şapte zile de la vaccinarea cu a doua doză de vaccin Pfizer/Biontech, cel puţin 14 zile de la a doua doză de vaccin Moderna sau cel puţin 21 de zile de la prima doză de vaccin AstraZeneca.

Începând de pe 20 aprilie 2021, vaccinul va fi suficient pentru a intra şi în Maldive, nemaifiind necesar un test PCR negativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *