Economic

CNN: Milioane de profesionişti în domeniul securităţii cibernetice sunt căutaţi. Salariu: ORICÂT vor

Experţii spun că este timpul ca firmele să înceapă să investească în controale şi să aducă profesionişti în securitate cibernetică în echipelor lor.

Problema este că există o lipsă masivă de forţă de muncă în industria securităţii cibernetice.

În Statele Unite, există aproximativ 879.000 de profesionişti în domeniul securităţii cibernetice şi un necesar de alţi 359.000 de lucrători, conform unui sondaj din 2020 realizat de (ISC) 2, un organism nonprofit internaţional care oferă programe de formare şi certificare în domeniul securităţii cibernetice.

La nivel global, decalajul este chiar mai mare, de aproape 3,12 milioane de poziţii neocupate, spune grupul. CEO-ul său, Clar Rosso, a declarat că crede că este posibil ca nevoia să fie mai mare, având în vedere că unele companii au amânat angajările în timpul pandemiei.

Posturile oferite variază de la analişti de securitate începători, care monitorizează traficul de reţea, până la lideri la nivel executiv, care pot prezenta directorilor executivi şi consililor de administraţie potenţialele riscuri financiare şi reputaţionale din atacurile cibernetice.

Biroul SUA de Statistică a Muncii crede că„analist pentru securitatea informaţiilor” va fi a 10-a ocupaţie cu cea mai rapidă creştere în următorul deceniu, cu o majorare a ocupării forţei de muncă de 31% comparativ cu rata medie de creştere de 4% pentru toate ocupaţiile.

Experţii spun că există şi o oportunitate de a aduce noi talente în industrie, concentrarea pe diversitate. Doar 25% dintre profesioniştii în securitate cibernetică sunt femei, astfel încât (ISC) 2 a lansat un program de diversitate, echitate şi incluziune în acest an, care vizează recrutarea şi menţinerea mai multor femei în profesie.

Chiar şi cu programele de formare existente, se preconizează că decalajul la nivel mondial în materie de securitate cibernetică va creşte cu 20% până la 30% anual în următorii câţiva ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *